Unieke Asset Performance Strategieën

Het beste van meer werelden
Conventionele onderhoudsprogramma’s zijn vaak niet meer dan de optelsom van alle aanbevelingen van producenten. Uw situatie is echter uniek en vergt een eigen strategie, regels en methoden. Dit is waar onze unieke OCTAM-methode voor ontwikkeld is. OCTAM brengt het beste uit meerdere werelden samen: beheersing van het onderhoudsproces en optimale productiebeschikbaarheid die samen zorgdragen voor betere bedrijfsprestaties en kostenbeheersing.

De Oneindige 8
OCTAM staat voor de 8 vitale aspecten voor optimaal rendement uit uw industriële assets. Zij zijn verbonden in een continue verbetercyclus. Aldus de Oneindige 8 aangezien deze, op zijn kant gelegd, het symbool van oneindigheid is. Van regelgeving, bedrijfsbeleid, strategie en planning tot organisatie, operationele aspecten, prestatiebewaking en evaluatie, alle 8 aspecten van beter asset management komen samen in OCTAM.

Kernvragen
Elke oplossing begint bij de juiste kernvragen. Is uw onderhoudsbeleid goed gedocumenteerd? Heeft u helder inzicht in de actuele risico’s? Hoe efficiënt is de opzet van uw managementsysteem? Heeft u inzicht in de maximaal haalbare beschikbaarheid en betrouwbaarheid? Voor nu hebben wij slechts één vraag…

Case studies

Dankzij 5 jaar aan betrouwbare data was TotalEnergies Nederland in staat om VectorMM de eerste accurate RCM simulatie ooit te laten uitvoeren. Met als resultaat een vanuit het hoofdkantoor verkregen vrijstelling waarmee VectorMM hun onderhoudsstrategieën kon optimaliseren. Hierdoor bespaarde TotalEnergies Nederland niet alleen veel kosten, maar verhoogden zij ook sterk de installatie-beschikbaarheid.

Hoe identificeer en specificeer je Veiligheids- en Milieukritische Elementen (SECE’s) en integreer je het beheer in het CMMS wanneer nieuwe richtlijnen helderheid en traceerbaarheid vereisen? Bij Neptune Energy introduceerden wij een team om het informatiesysteem beter in te richten zodat SECE-prestaties van de productieplatformen eenduidig, transparant en real-time in kaart gebracht kunnen worden.

Processen bijsturen en de juiste beslissingen nemen vergt slimme bedrijfsinformatiesystemen. Vanuit de wens om met BI-Cycle te werken integreerden wij deze tool bij TAQA om informatie uit alle relevante databronnen te kunnen verwerken. Met een simpele muisklik kan de klant nu overzichtelijke informatie uit slim ingerichte dashboards genereren.