Risicobeheersing 2.0

Gedocumenteerd inzicht
Goed asset management draait vooral om risicobeheersing. Het goede nieuws is dat het in kaart brengen en beheersen van de risico’s van industriële installaties tot de kern van onze diensten behoren. Wij bieden gedocumenteerd en compleet inzicht in de risico’s die gerelateerd zijn aan het gebruik van uw installaties. Daarbij tonen wij meteen ook de optimale manier om deze risico’s te beheersen.

Risicobeheersing 2.0 levert u:

  • zekerheid van maximale beschikbaarheid van veiligheids- en milieutechnisch gevoelige installaties en systemen
  • zekerheid dat de milieu-impact tot een minimum is teruggebracht
  • zekerheid van een onberispelijke reputatie
  • zekerheid van optimaal beheersbare kosten
  • zekerheid dat alle genoemde zaken goed op elkaar zijn afgestemd.

Met een robuuste implementatiestructuur waarin technische inspecties en indicatoren van veiligheidskritische systemen samenkomen, dragen wij bij aan de installatie-integriteit. Zo maken wij meetresultaten beschikbaar en risico’s beheersbaar. Maximale risicobeheersing tegen minimale inspanning, passend bij bedrijfsbeleid en actuele wetgeving, dat is waar wij voor gaan bij VectorMM.

Case studies

Dankzij 5 jaar aan betrouwbare data was TotalEnergies Nederland in staat om VectorMM de eerste accurate RCM simulatie ooit te laten uitvoeren. Met als resultaat een vanuit het hoofdkantoor verkregen vrijstelling waarmee VectorMM hun onderhoudsstrategieën kon optimaliseren. Hierdoor bespaarde TotalEnergies Nederland niet alleen veel kosten, maar verhoogden zij ook sterk de installatie-beschikbaarheid.

Hoe identificeer en specificeer je Veiligheids- en Milieukritische Elementen (SECE’s) en integreer je het beheer in het CMMS wanneer nieuwe richtlijnen helderheid en traceerbaarheid vereisen? Bij Neptune Energy introduceerden wij een team om het informatiesysteem beter in te richten zodat SECE-prestaties van de productieplatformen eenduidig, transparant en real-time in kaart gebracht kunnen worden.

Processen bijsturen en de juiste beslissingen nemen vergt slimme bedrijfsinformatiesystemen. Vanuit de wens om met BI-Cycle te werken integreerden wij deze tool bij TAQA om informatie uit alle relevante databronnen te kunnen verwerken. Met een simpele muisklik kan de klant nu overzichtelijke informatie uit slim ingerichte dashboards genereren.